ایران حداقل نسبت بدهی خارجی به صادرات را دارد

معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ایران بهشت سرمایه گذاری است اعلام کرد: نسبت بدهی خارجی به صادرات ۳.۵ درصد است

معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ایران بهشت سرمایه گذاری است اعلام کرد: نسبت بدهی خارجی به صادرات ۳.۵ درصد است.

پیمان قربانی در افتتاحیه نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در کیش گفت: آن چیزی که برای بانک مرکزی از اهمیت زیادی برخوردار است ثبات اقتصادی است و البته در سال های گذشته با تورم بالا و همچنین نوسانات نرخ ارز مواجه بودیم که این مشکلات رفع شد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: نرخ تورم تک رقمی مهرماه ۷.۸ درصد و نرخ تورم تولید کننده نیز کاهش یافته و دستاورد چشمگیری در این زمینه داشتیم و برای داشتن بازار ارز با ثبات باید نرخ تورم تک نرخی داشته باشیم.

به گفته وی، زمینه مناسبی فراهم شده و بانک مرکزی ایده تورم زدایی داشته و ضمن اینکه رشد اقتصادی در دستور کار است و رشد اقتصادی در سال گذشته مثبت بود، در عین حال ایران تنها کشوری بود که در منطقه با حفظ ذخایر مواجه بود.

قربانی با اشاره به رونق ایجاد شده از اواخر سال گذشته گفت: امید است که بتوانیم در بخش غیرنفتی هم رشد خوبی داشته باشیم.

وی به حرکت های مثبتی که در پسابرجام ایجاد شده، از ایجاد ۶۱۴ روابط کارگزاری خبر داد و افزود: البته نسبت به بانک های بزرگ دغدغه هایی وجود دارد و با مذاکراتی که با بیمه های صادراتی در بخش فاینانس داریم پیشرفت خوبی حاصل شده است. 

معاون اقتصادی بانک مرکزی بیان کرد: اقتصاد ایران تنها اقتصادی است که به صورت بکر بهشتی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از تفاهم با بانک ها برای سرمایه گذاری ها بدون انتقال ارز خبر داد و گفت: برهمین اساس حسابی افتتاح می شود که حساب واسط خواهد بود.
شاپور محمدی در افتتاحیه سومین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه که در کیش در حال برگزاری است، گفت: توسعه بازار بدهی دولتی اقدام مناسبی است و تلاش داریم بخش خصوصی در این بخش فعالتر باشد و تامین مالی این بخش از این بازار باید مد نظر قرار گیرد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اوراق خزانه به بازار آمده است و فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد شده و اوراق مرابحه و سلف موازی گندم از اوراقی بود که امسال منتشر شد.

به گفته وی، نقش بازار بدهی به عنوان بازار اهرمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که حجم ۳۵ هزار میلیارد تومانی دارد، این در حالی است که نسبت به بازار سهام حجم بازار بالا نیست اما مقدمه و شروع خوبی است و امیدواریم در آینده با نقش بخش خصوصی بتوانیم این بازار را گسترش دهیم.

محمدی گفت: بورس ها و شرکت فناوری برنامه های مشترک زیادی داشته اند و امیدواریم بتوانیم اوراق اختیار و سایر ابزارها را هم داشته باشیم.

وی با بیان اینکه حمایت از حقوق سهامداران و سرمایه گذاران در دستور کار است، عنوان کرد: سامانه زمان سنجی فعالیت ها و صدور مجوزها راه اندازی شده است و در بازار سرمایه سرعت صدور مجوزها باید تسریع شود.

وی گفت: اگر خواستار حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور هستیم باید ظرفیت های موجود را برای آنها تشریح کنیم.

رئیس سازمان بورس افزود: بازده واقعی با توجه به کاهش نرخ تورم مناسب است و با توجه به اینکه نرخ تورم ۷.۸ درصد است باید میزان بازده را بالا برد و در عین حال پیش بینی صادرات نفت وجود دارد و بازده واقعی سرمایه گذار خارجی از اهمیت زیادی برخوردار است.

محمدی بر داشتن بسترهای اطلاع رسانی قوی تاکید و بیان کرد: البته مصوبه ای را سازمان بورس داشته که بر اساس آن سرمایه گذاری های بزرگ می تواند در شرکت سپرده گذاری مرکزی انجام شود.

وی مزایای ورود سرمایه گذاری خارجی را افزایش شفافیت و شفاف سازی صورت های مالی اعلام کرد و گفت: وقتی سرمایه گذاران خارجی در اقتصاد کشور سهیم می شوند می تواند امنیت اقتصادی و سرمایه گذاری را افزایش دهد.

وی اظهار امیدواری کرد که بتوان راه را برای ورود بیشتر سرمایه گذاران خارجی فراهم کنیم.

 پیمان قربانی در همایش بین المللی سرمایه گذاری و توسعه در ایران در دومین روز از نمایشگاه «کیش اینوکس ۲۰۱۶» در محل سالن همایش های بین المللی کیش افزود: رویکرد کلی تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی، ایجاد ثبات در اقتصاد کلان و شفافیت اقتصادی است.

به گفته این مقام مسئول، برای دستیابی به رشدهای بالا و مستمر اقتصادی، محدودیت های نظام مالی باید اصلاح شود و باید سیستم های قوی و کارآمد داشته باشیم.

وی با یادآوری اینکه در سال های گذشته ۹۰ درصد تامین مالی توسط بازار پول و ۱۰ درصد آن از بازار سرمایه و تامین مالی خارجی صورت می گرفت، ادامه داد: بر این اساس، نظام مالی کشور نیازمند اصلاحات ساختاری و افزایش سهم خارجی ها در تامین مالی است.

به گفته معاون بانک مرکزی، امسال ۷۹,۱ درصد تامین مالی کشور توسط بازار پول، ۱۹.۵ درصد توسط بازار سرمایه و ۱.۴ درصد آن از تامین مالی خارجی بوده است.

قربانی در ادامه، سامان بخشی به نظام بانکی، گسترش بازار اولیه سرمایه و سامان بخشی به بدهی های دولت را از مهمترین برنامه اصلاحی نظام مالی ابلاغی ریاست جمهوری عنوان کرد.

ایجاد بازار بدهی

به گفته وی، مشکل اصلی در سیاست گذاری های کلان در حوزه پولی و مالی، این است که هر زمان درآمدهای نفتی خوب بوده دولت ها مخارج خود را بالا برده و در مقابل با شوک های منفی قیمتی نفت، خود را منقبض کرده اند و بر این اساس، سیاستگذاری های مالی به سیاستگذاری تشدید کننده چرخه های مالی در کشور تبدیل شده است.

معاون بانک مرکزی تصریح کرد: راهکار خروج از این وضعیت، «ضد سیکلی کردن سیاست های مالی است که با ایجاد بازار بدهی میسر می شود» تا زمانی که دولت با کسری مواجه شد، از ظرفیت این بازار استفاده کرده و در زمان بالا بودن درآمدها، به پرداخت بدهی های خود بپردازد.

وی با یادآوری دوره پسابرجام گفت: در این دوره شاهد روند بهبود بین بانکی هستیم که به آرامی در حال انجام است، اما سرعت عمل باید افزایش یابد.

قربانی با بیان اینکه اکنون شعب خارجی بانک های ایرانی در خارج و دفاتر بانک های خارجی در ایران در حال فعال شدن است، ادامه داد: امکان دریافت درآمد حاصل از صادرات نفت در حساب ایران در کشورهای اروپایی فراهم شده و اقدام های خوبی در بانک مرکزی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم اتفاق افتاده است.

وی، نیروی تحصیلکرده و ارزان و وجود زیرساخت های مناسب، همچنین پایین بودن نسبت بدهی های خارجی به صادرات کالا را از جمله ظرفیت های ایران در بخش سرمایه گذاری خارجی دانست.

این مقام مسئول، به پیش بینی صندوق بین المللی پول از افزایش رشد اقتصادی کشور در سطوح بالای ۴,۵ درصد و کاهش نرخ تورم به حدود ۹.۲ درصد اشاره کرد.

وی در پایان به برنامه یکسان سازی نرخ ارز توسط بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: هم اینک شکاف نرخ ارز به ۱۴,۱ درصد کاهش یافته و از بازار ارز به نسبت باثباتی برخورداریم.

 

منبع: ایبنا

کد خبر 14690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 8 =